Gagarinov pohár pricestuje za Graňákom na Slovensko v polovici júna

07.06.2012 Bratislava

Bratislava 7. júna (TASR) - Prestížna trofej pre víťaza hokejovej KHL - Gagarinov pohár pricestuje v polovici júna po prvý raz v histórii na územie Slovenska. Hlavnú zásluhu na tom má reprezentačný obranca Dominik Graňák, ktorý sa v tejto sezóne okrem zisku strieborného kovu na MS vo Fínsku tešil aj z ligového titulu s Dinamom Moskva.

V minulosti sa na zoznam víťazov KHL už zapísali dvaja Slováci, Roman Kukumberg a Tomáš Starosta, ale prestížna trofej z kontinentálnej súťaže pod Tatry vtedy nedorazila. Podľa Graňáka by sa tak malo stať až teraz, Gagrinov pohár očakávajú v Trenčíne v piatok 15. júna.

"Zatiaľ nemám veľa čo k tomu povedať, aj keď dúfam, že ten termín je istý," vyjadril sa slovenský reprezentačný obranca pre TASR. "Neviem však povedať presný čas. Je celkom možné, že sa na Slovensko napokon dostane už 14. júna a následný deň ho budem mať len pre seba v Trenčíne. Celé to však nemôžem potvrdiť na 100 percent a preto aj ten program okolo toho neviem konkretizovať, lebo by som nechcel zavádzať. Myslím si, že najneskôr na začiatku budúceho týždňa by už všetko mohlo byť jasné. Predbežne je všetko dohodnuté a treba už len doladiť niektoré veci. Preto, kým sa to všetko nedotiahne do absolútneho konca, nechcem ani hovoriť, čo s ním doma plánujem, aj keď nejakú predstavu samozrejme mám. Možno, v piatok, či v priebehu víkendu sa to doladí viac a v pondelok by mohlo byť všetko jasné."

Hráči, ktorí na Slovensko priviezli Stanleyho pohár zo zámorskej NHL, zvykli z neho aj jedávať. Graňák sa však na niečo podobné nechystá. "Dá sa jesť aj z tohto, je naozaj dosť veľký na to, že ba sa niečo podobné dalo robiť aj s týmto. Ale ja to v pláne určite nemám."

"Strieborný" šampionát vo Fínsku sa pre neho predčasne skončil kvôli zranenej ruke. Ako však uviedol je to na dobrej ceste. "Aj keď sa mi to ťažko posudzuje, pretože na ruke mám stále dlahu. Ale hlavne pocitovo je to lepšie a aj posledná kontrola vyzerala lepšie a aj sám som sa cítil lepšie. Za desať dní idem na ďalšiu kontrolu. Pôvodne lekár povedal, že ruku treba mať v dlahe 4-5 týždňov. Takže tá následná kontrola bude presne po štyroch týždňoch a troch dňoch a ja dúfam, že už to bude v poriadku a že by to mohlo ísť dole."

Aj preto zatiaľ robí len to čo môže. "Robím iba to čo sa dá. Nechcem sa veľmi potiť, lebo dlahu si nechcem dávať dole, aj keď relatívne by sa to dalo zvládnuť ľahko. Takže robím len také statické veci v posilňovni, cvičím nohy, brucho a tú jednu ruku, ktorú mám zdravú. Potom neskôr, keď mi to dajú dole, tak začnem aj behať a robiť niečo viac aj kondičné," uzavrel ofenzívny obranca, ktorý po šampionáte oddychoval vo Francúzsku. V Monaku sa na pozvanie dokonca zúčastnil na exhibičnom futbalovom zápase proti jazdcom F1, ale so sadrou do hry nezasiahol.
 

Vyberte región